17 Nisan 2013 Çarşamba

SAKALLI POĞAÇA..


Özellikle çocukların çok sevdiği ve eğlenceli bulduğu, bir poğaça tarifi. Yapılışı çok kolay ve tadı nefis olan bu poğaçayı,çocuklarımın doğum gününde yapmayı düşündüm ve öncelikle bir deneme yaptım, çok da başarılı oldu. Şimdi tarifi  açıklayalım.

MALZEMELER
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  •   Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 20 gr yaş maya
  • Yarım yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz, çörekotu
  • Aldığı kadar un
  • 1 kutu krem peynir
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
1-Maya,şeker ve sütle eritilir. Yoğurma kabına dökülerek sıvıyağ ve yumurta konulur.
2-Tuz atılır ve tüm malzeme karıştırılır. Azar azar un ilavesiyle kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur yoğurulur.
3-Hamur yarım saat dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yuvarlanır. Tezgah üzerinde yuvarlanarak oval şekil verilir.
4-Yağlanmış tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında,190 derecede pişirilir.
5-Fırından çıkınca, bir kenarından bıçakla kesilir. Kesilen kısma krema torbasıyla, krem peynir sürülür ve rendelenmiş kaşar peynirine bulanır ve servis yapılır.
Not: Poğaçanın hamuru yumuşak tutulursa daha lezzetli olur. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Ben bu sakallı poğaçaları hep pastaneden alırım ve çok severim. Ama şimdi bu tarifler bende deneyeceğim. Ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil