MALZEMELER
- 1,5 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 20 gr yaş maya
- Yarım yemek kaşığı toz şeker
- Tuz, çörekotu
- Aldığı kadar un
- 1 kutu krem peynir
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1-Maya,şeker ve sütle eritilir. Yoğurma kabına dökülerek sıvıyağ ve yumurta konulur.
2-Tuz atılır ve tüm malzeme karıştırılır. Azar azar un ilavesiyle kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur yoğurulur.
3-Hamur yarım saat dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yuvarlanır. Tezgah üzerinde yuvarlanarak oval şekil verilir.
4-Yağlanmış tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında,190 derecede pişirilir.
5-Fırından çıkınca, bir kenarından bıçakla kesilir. Kesilen kısma krema torbasıyla, krem peynir sürülür ve rendelenmiş kaşar peynirine bulanır ve servis yapılır.
Not: Poğaçanın hamuru yumuşak tutulursa daha lezzetli olur. Afiyet olsun.
Ben bu sakallı poğaçaları hep pastaneden alırım ve çok severim. Ama şimdi bu tarifler bende deneyeceğim. Ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSil