13 Nisan 2013 Cumartesi

ÇARDAK KEBABI


Bu tarif blog açmaya karar vermeden önce, yemek kursunda yaptığımız bir tarif olduğu için, önüne isim etiketi koymuştuk. Her ne kadar etiketli de olsa, bu tarifin fotoğrafını yayınlayıp, bu muhteşem lezzeti sizlerle paylaşmak istedim. Özellikle yemek davetlerinde, doyurucu olması ve şık görüntüsüyle sizlere övgü aldıracağı inancındayım.

Malzemeler:
*500 gr kuşbaşı et
*4 domates
*3 adet biber
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı salça
*4 yemek kaşığı sıvıyağ
*1 su bardağı et suyu
*Tuz,karabiber,pulbiber,kekik

Krep için:
*5 yumurta
*5 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı sıvıyağ
*4 su bardağı un
*Tuz

Yapılışı
1-Etler 3 su bardağı su ile haşlanır. Soğan ince doğranır. Tavaya haşlanan et, sıvıyağ ve soğan konularak kavrulur.
2-Soyulup küp doğranmış domates ve ince doğranmış biber ilave edilir. Tuz karabiber, kekik ve pul biber eklenir ve iyice sotelenir.
3-Krep için karıştırma kabına yumurta, süt, sıvıyağ, tuz ve un konularak çırpılır . Tavaya bir kepçe dökülerek alt üst kızartılır.
4-Kreplerin ortasına etten bir miktar konarak bohça şeklinde kapatılır.
5-Kapatılan kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.
6-Isıtılmış 190 derecedeki fırında 20 dakika pişirilir. Et suyuyla salça kaynatılır. Fırından çıkan kreplerin üzerine dökülür.
7-Sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder